(05) 398 30 00 tajnistvo@osdeskle.si
Select Page

8. razred je imel v torek, 13. 9. 2022, tehniški dan. Odpravili so se v podjetje TKK. Kaj vse so doživeli si lahko preberete v nadaljevanju.

Spoznala sem veliko novega. Ogled po tovarni je bil zanimiv, vse je bilo zelo glasno. Na začetku ogleda smo dobili jopiče, očala in kartico obiskovalca. Prejeli smo tudi darilce (kemik, lepilo in rolado). Zanimivo je bilo tipanje strjene pene.

Špela

Bilo je zelo glasno in veliko strojev v prostoru. Tovarna je ogromna in zanimiva. Všeč mi je bilo, da smo prejeli majhna darilca.

Ivana

Odpeljali smo se v tovarno TTK, kjer so nam razdelili zaščitna očala, brezrokavnike ter izkaznico obiskovalcev. Najprej smo si ogledali tovarno in videli, kako gre pena, ki jo izdelujejo v embalažo. Ogledali smo si tudi laboratorij. Po malici so nam podrobneje predstavili podjetje TKK, izvedeli smo nekaj o njegovi zgodovini in poteku dela. Na koncu pa so nam predstavili uporabnost pene in ostalih njihovih produktov. Ta del mi je bil najbolj zanimiv.

Rebeka

Namesto v šolo smo odšli v tovarno poliuretanskih pen, tehničnih sprejev in dodatkov za beton in malto TKK. Ob prihodu so nam najprej razdelili zaščitno opremo: brezrokavnik ter očala. Nato so nas odpeljali na ogled tovarne in nam pokazali proizvodnjo pene. Po ogledu smo pomalicali, nato pa nas je čakala predstavitev zgodovine TKK-ja. 
Od vsega so mi bili najbolj všeč poskusi.

Julija

Obiskali smo podjetje TKK. Pred vstopom smo si nadeli zaščitna očala in majico, da bi nas vozniki viličarjev lažje opazili. Zanimiva je bila predstavitev poklicev in njihovih izdelkov.

Lana

Všeč mi je bilo, ko so nam pokazali, kako delujejo stroji in kako je nastal TKK. Zanimivo je bilo, ko smo delali poskuse. Ugotovil sem, da obstaja več barv silikona. Super je bilo, da sem dobil en poskus za domov.

Nik P.

V tovarni TKK so nam pokazali proizvodnjo in pakiranje izdelkov. Najprej nas je prijazno osebje popeljalo med stroji in skozi skladišče. Gospa nam je predstavila vso  zgodovino podjetja in povedala, da se njihovi izdelki prodajajo po celem svetu.

Tobija.

Več slik najdete v galeriji.

(Skupno število obiskov: 19 , današnji obisk: 1)
Dostopnost