(05) 398 30 00 tajnistvo@osdeskle.si
Select Page

V petek, 7. 10., smo se odpeljali v Kobarid. Tam smo si ogledal muzej 1. sv. vojne. Po ogledu muzeja smo se povzpeli do italijanske kostnice. Vrnili smo se na trg v Kobaridu, kjer nas je čakal avtobus in nas peljal v Vrsno, kjer smo si ogledali rojstno hišo Simona Gregorčiča. Nazadnje nas je pot vodila na Kolovrat. Tu smo si ogledali bunkerje iz 1. sv. vojne.   (Liam)

Odpeljali smo se na ekskurzijo v Kobarid in Vrsno. V Kobaridu smo si ogledali muzej 1. sv. vojne ter italijansko kostnico. Ogled v muzeju je bil zanimiv, a imeli smo premalo časa za samostojen ogled. Pot smo nadaljevali v Vrsno in obiskali rojstno hišo Simona Gregorčiča. Nato nas je pot vodila na Kolovrat, kjer smo se v muzeju na prostem sprehodili skozi kaverne.   (Ela)

V Kobaridu smo si ogledali muzej 1. sv. vojne.V muzeju mi je bilo zelo zanimivo. Po končanem ogledu smo se peš odpravili do spomenika padlim italijanskim vojakom. Tu smo tudi pomalicali, nato pa z avtobusom nadaljevali pot do Vrsnega in si ogledali Gregorčičevo rojsno hišo. Nazadnje smo obiskali Kolovrat in si ogledali jarke iz 1. sv. vojne.   (Domen)

V Kobariškem muzeju nam je vodička natančno opisala in predstavila najpomembnejše dogodke iz 1. sv. vojne. Po ogledu muzeja in kostnice smo se odpeljali v Vrsno do hiše Simona Gregorčiča, kjer smo se seznanili z njegovim življenjem. Nazadnje smo si ogledali muzej na prostem s strelskimi jarki iz 1. sv. vojne.   (Naja)

Najprej smo se ustavili v muzeju, kjer nas je vodička popeljala porazstavi, Ogledalis mo si tudi zanimiv film. Po ogledu muzeja smo se odpravili do kostnice, nato pa v Vrsno do hiše Simona Gregorčiča. Najzanimivejši del je bil ogled muzeja na prostem na Kolovratu.   (Anđelina)

 

 

(Skupno število obiskov: 60 , današnji obisk: 1)
Dostopnost