(05) 398 30 00 tajnistvo@osdeskle.si
Select Page

Tabor za nadarjene in vedoželjne učence na Vojskem

Od petka, 5. 4. 2024, do sobote, 6. 4. 2024, smo se z nadarjenimi in vedoželjnimi učenci udeležili programa Robotike v CŠOD na Vojskem. Na poti do Vojskega smo obiskali biološko učilnico v OŠ Most na Soči, kjer nam je njihova učiteljica Agnes Kozorog predstavila živali iz našega okolja, sledil pa je ogled arheološkega muzeja. Na Vojskem so se učenci pri programu robotike s pomočjo osnovnega modela robota Lego Mindstorms Education EV3 naučili osnov programiranja (premikanje robota naprej, nazaj, levo, desno, dvigovanje ročice), nato so v skupinah z robotom reševali različne naloge. Ko so osvojili znanje osnovnega programiranja, je sledilo reševanje različno težavnih nalog na polju Vesoljski izziv, kjer pa so morali robota tudi ustrezno nadgraditi. Učenci so prav tako sodelovali v različnih socialnih aktivnostih in medsebojnem druženju, s katerimi so krepili socialne veščine.

 

Tabor za krepitev samopodobe na Debelem Rtiču

Majske dni smo izkoristili za druženje ob morju. Od petka, 10. 5., do nedelje, 12. 5. 2024, smo na Debelem Rtiču izpeljali tabor za posamezne učence iz 6., 7. in 8. razreda. Vodji in izvajalki tabora sta bili svetovalni delavki naše šole: Alenka Pegan Colja in Valentina Cigoj.

Cilj tabora je bil razvijanje in krepitev pozitivne samopodobe pri učencih, utrjevanje pozitivnih prepričanj o sebi, razvijanje občutka sposobnosti in zadovoljstva s seboj, razvijanje socialnih veščin in posledično dobrih medsebojnih odnosov ter utrjevanje občutka pripadnosti skupini, razvijanje aktivnega odnosa do življenja in sprejemanja lastne odgovornosti za življenjske situacije. Učencem, ki se v šolskem okolju težje izpostavijo, želimo nuditi občutek podpore s strani šole.

Na poti proti obali smo se ustavili na gradu Socerb, ogledali smo si staro jedro Kopra in obiskali pokopališče školjk v Ankaranu. Vsebinsko bogat program je zajemal delavnice v izvedbi svetovalnih delavk naše šole in animatorke letovišča Debeli Rtič, plavanje v bazenu in morju, sprehod do Ankarana in veliko družabnih iger in druženja.

Verjamemo, da bo ta izkušnja prispevala k boljšemu počutju učencev v šoli.

Za finančno pomoč pri izvedbi tridnevnega tabora za krepitev samopodobe na Debelem Rtiču se zahvaljujemo OBČINI KANAL OB SOČI in podjetjem ALPACEM CEMENT, d. d., SWISSPEARL SLOVENIJA, d. o. o., PARTES, Tomaž Rjavec, s. p., in  OKREPČEVALNICA »NA SKEDNJU«, Alan Bavčar, s. p.

Valentina Cigoj

(Skupno število obiskov: 66 , današnji obisk: 1)
Dostopnost