(05) 398 30 00 tajnistvo@osdeskle.si
Select Page

Zadnjo uro gospodinjstva v letošnjem šolskem letu so šestošolci zaključili z odlično limonino rolado in spoznali, da če nam življenje ponudi limone … jih lahko zarolamo v odlično limonino rolado.

Recept:
Biskvit:
3 jajca, 150 g sladkorja, 30 ml limoninega soka, 1 žlička naribane limonine lupinice, ščepec soli, 1 žlička pecilnega praška, 100 g moke

Nadev: marmelada
Pečico segrejemo na 180°C. Nizek pekač za rolade obložimo s papirjem za peko ter ga rahlo namastimo z maslom.
V skledo ubijemo jajca in jih penasto umešamo. Med mešanjem jim nato postopoma dodamo sladkor, limonin sok in lupinico. Mešamo toliko časa, da dobimo gosto jajčno kremo.
V skledo presejemo moko, pecilni prašek in sol. Presejane sestavine dobro premešamo, nato pa jih postopoma na nizki hitrosti vmešamo v stepena jajca. 
Testo stresemo na pekač in ga z lopatko enakomerno debelo razmažemo po celotni površini. Biskvit pečemo v ogreti pečici 9-11 minut oziroma toliko časa, da se nežno zlato rjavo obarva, na otip pa je lepo prožno.
Medtem ko se biskvit peče, na pultu razgrnemo čisto kuhinjsko krpo in po njej potrosimo kristalni sladkor. Takoj ko je biskvit pečen, ga prevrnemo na krpo in previdno odstranimo papir za peko na spodnji strani. Biskvit skupaj s krpo zvijemo v rolado in pustimo, da se povsem ohladi. 
Ko se biskvit ohladi, ga odvijemo in namažemo z marmelado.
Pri tem pustimo približno centimeter nenamazanega roba. Biskvit ponovno zvijemo v rolado, ki jo tesno zavijemo v folijo za živila in pred serviranjem za nekaj ur (najbolje kar čez noč) shranimo v hladilnik, da se dobro ohladi. Nam se je mudilo in smo jo brez čakanja pojedli, bila je odlična.

(Skupno število obiskov: 9 , današnji obisk: 1)
Dostopnost