(05) 398 30 00 tajnistvo@osdeskle.si
Select Page

V ponedeljek, 2. 9. 2024, smo na naši šoli sprejeli 19 novih učencev prvošolcev. Otroke in starše sta najprej pozdravila ga. ravnateljica in g. župan. S kratkim kulturnim programom pa so jih pričakali učenci razredne stopnje. Po prejemu rumene rutke sta jim dobro počutje in uspešno leto zaželela še Lina in Tinej, predstavnika šolske skupnosti. Šolska himna je prvošolce pospremila v njihov razred, kjer so z učiteljicama ustvarjali. Dan smo slavnostno zaključili s pogostitvijo.

(Alenka F.)

Ravnateljica, mag. Ana Košuta Skok je prvošolcem in njihovim staršem namenila naslednje besede:

Dragi prvošolci,
vaš prvi šolski dan je začetek novega poglavja, polnega novih spoznanj, izzivov in nepozabnih doživetij. Pred vami je pot, na kateri boste odkrivali skrivnosti črk, številk in sveta okoli sebe. Veseli smo, da ste danes tu in da boste del naše šolske družine. Želim vam veliko radovednosti, poguma in predvsem veselja do učenja.

Spoštovani starši,
verjamem, da bomo skupaj s sodelovanjem, razumevanjem in odprto komunikacijo ustvarili najboljše pogoje za razvoj vaših otrok. V šoli ne bodo počeli nič takega, kar ne bi bilo primerno njihovi starosti, kljub temu pa se bo mogoče komu kje kaj zataknilo, mogoče bo kdo potreboval več časa, več vaje, več ponazoritev in v takih primerih vas lepo prosim, da ne delate namesto otroka, ampak mu stojte ob strani, spodbujajte ga, naj vztraja, tudi ko je težje, naj razvija delovne in učne navade in naj bo na koncu ponosen na lastne dosežke.

V tem prvem letu bodo za vaše otroke skrbele predvsem razredničarka Alenka Farina, učiteljica Kristina Murovec, v podaljšanem bivanju pa bo z njimi učiteljica Vesna Drašček.

 

(Skupno število obiskov: 61 , današnji obisk: 10)
Dostopnost